Özellikle nüfusun yoğun olduğu alanlarda, parklarda veya yerleşim bölgelerindeki diğer sessiz alanlarda, açık arazideki sessiz alanlarda, okul, hastane ve diğer gürültüye hassas alanlar da dahil olmak üzere insanların maruz kaldığı çevresel gürültü ölçümleridir.

Eğlence yerlerinde gürültü ruhsatının alınabilmesi için gerekli olan gürültü raporu Bakanlığın belirlediği usül ve esaslar çerçevesinde hazırlanmaktadır.

Laboratuvarımız Türk Akreditasyon Kurumu’ndan akredite olmuş, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetki belgesini almıştır.

Çevresel gürültü; ulaşım araçları, açık alanda kullanılan teçhizat, şantiye alanları, sanayi tesisleri, atölye, imalathane, işyerleri ve benzeri ile rekreasyon ve eğlence yerlerinden dış ortama yayılmakta ve insanları olumsuz yönde etkilemektedir.

Çevresel gürültü , desibel ölçümleri, işyerlerinin yeni ruhsat alımı, ruhsat yenileme aşamasında veya gürültü şikayetlerine istinaden yapılan ölçümlerdir.

Canlı müzik izin belgesi (Canlı Müzik Ruhsatı), T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından 07/1/2022 tarihinde güncellenen Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’ne göre canlı müzik faaliyeti gösteren tüm Düğün Salonları, Kafe, Bar ve Gazino İşletmelerinin almakla yükümlü olduğu ve ancak Çevresel gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu ile alınabilecek bir belgedir.

Çevresel Gürültü Ölçümlerinde Kullanılan Ölçüm Standartları aşağıdaki gibidir;

Çevresel Gürültü Düzeyinin Tespiti – Gündüz, Akşam ve Gece    TS ISO 1996-2